söndag 25 april 2010

Veckans pizza: tonfisk, sparris och korv

Idag blev det pizza till kvällsmål. Egentligen äter vi inte kvällsmål, utan bara middag. Men på veckosluten är middagen redan på eftermiddagen, och då behöver man ju ett kvällsmål till kvällen.

Tid: 90/30 minuter. Lite svårt att räkna då de tre söta barnen pyntade pizzan, som de själva säger. För 5 personer.

Mannen brukar göra pizzadegen hos oss. Han blandar bara ihop jäst, mjöl (den här gången 50/50 vitt mjöl och jästbrödsmjöl), varmt vatten och olivolja, lite salt, till en trevlig boll som får jäsa en timme. Under tiden lagade han en tomatsås av passerad tomat, tomatpuré, grön sås och vit sås.

Så bakades degen ut. Barnen bredde ut tomatsåsen och lite olivolja på pizzan. Sedan fyllningen, som bestod av slumpmässiga saker man kan hitta i sina skåp på söndag kväll: några schweizerostrester, 6 svarta oliver, ett halft paket fetaost, en tysk bratwurst, en burk tonfisk, en burk sparris och en halv paprika.

Så åkte pizzan in i ugnen, varmluftsugnar brukar ha en särskild pizzainställning, på 280 grader. Där var den ca 7 minuter tror jag. Tills den fick lagom färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar