Tid: 30/20 minuter. För 5 personer.
Två askar färsk spenat gick det åt - 70 g per ask. Jag började med att nypa loss spenatstjälkarna och skölja bladen (de var lite sandiga). Så satte jag spaghettivattnet att koka, och kokade sedan spaghettin 8-9 minuter.
Jag stekte 5 baconskivor som jag haft i blöt i 15 minuter och torkat av (för att få bort nitrit). (För en vegetarisk version lämnar du bara bort baconet, eller ersätter det med pinjenötter!)
Jag hackade en lök som jag stekte i baconfettet plus en rejäl klick smör. Sen vände jag spenaten, som jag rev i lite mindre bitar, med ett par minuter. 3 dl grädde på, ett par skedar buljong som jag ännu råkade ha från veckoslutet, och en krossad vitlöksklyfta. Sist i med baconen som jag strimlat. Smakade av med salt och peppar. När spaghettin var klar blandade jag allt i samma kastrull. Nyriven parmesan till. Nam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar