fredag 9 april 2010

Veckans wok: grönsaker, kyckling och nudlar

Måste jag månne publicera mina maträtter också när det inte blivit så jättebra? Nåja, what the heck, inte är jag perfekt heller ;). Och faktiskt så sa mellanflickan att hon tyckte det var jättegott, och alla andra åt nog snällt upp det också. Problemet var liksom att jag inte kunde bestämma om det ska bli soppa eller wok av kycklingbuljongen vi kokade igår kväll, och så blev det lite mittemellan eller ingendera... Nåja, snabbt gick det att göra, och helt ätligt var det, det bara smakade nu inte riktigt wok...

Tid: 20 minuter. För 5 personer.

Kokade nudlar några minuter. Fräste zucchini, morötter, shiitake och lök (alla ekologiska, från Labby) i ganska stora bitar i kokosolja i en wok. Hällde på av gårdagens kycklingbuljong och -sky. Kryddade med lite grön och röd sås, och lite thailändsk fish sauce. Och så det lilla köttet som blev kvar från igår. Lät det puttra bara knappt 10 minuter så inte tuggmotståndet skulle försvinna.

Helt ätligt, och snabbt, men inte veckans vinnare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar