söndag 16 januari 2011
Hemlagat chokladsurrogat
En dag kom jag hem från jobbet (hör och häpna) först en kvart i åtta på kvällen och var väldigt hungrig. Efter maten var jag chokladsugen. Väldigt. Panik... ingen choklad i skåpet! Vad gör man då? Jo, lagar egen.
Tid: 10 minuter plus stelning utomhus typ 15 minuter skulle säkert räckt.
Jag smälte några skedar kokosolja i vattenbadskastrullen.
Under tiden hackade jag en handfull mandlar och jordnötter.
Jag rörde några matskedar kakao (4-5 kanske, jag satte mer och mer...) och 1-2 matskedar rörsocker ner i kokosoljan. Sedan nötterna, och en matsked kokosflingor.
Så klickade jag ut massan på ett bakplåtspapperklätt skärbräde, och förde det ut på kallverandan för att stelna.
Det var faktiskt riktigt gott!
Labels:
"kocktips",
mattips,
mjölkfritt,
sött,
vege
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar