lördag 29 januari 2011

Småbröd på rågmjöl

Mellanflickan gjorde häromdagen småbröd på rågmjöl för min skull ♥. Hon hade ända sedan julens pepparkaksbak sympatiserat med mig då jag inte kunde äta pepparkakshusen, som var gjorda på vanlig vetepepparkaksdeg.


Det här innehöll mellanflickans småbröd:
0,75 dl mjölk
3 dl rågmjöl
50 gram smör
1/2 tsk anis
1/2 tsk bakpulver
några skedar socker, om man vill ha söta småbröd.

Först smalt hon smöret. Sedan rörde hon ihop alla ingredienserna, rågmjöl för lagom konsistens. Så kavlade hon ut den på mjölat bakbord, lite som en pepparkaksdeg.

Hon tog ut fina runda kakor med hjälp av ett upp-och-ner-vänt glas. Det blev 24 stycken. Hon gräddade dem ca 10-12 minuter i 200 grader varm ugn.

De var jättegoda! Med socker i smakar de som goda kex. Utan socker kan man ha dem som "smörgåskex", alltså äta med smör och eventuellt med pålägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar