Jag håller med om i stort sett allt i boken. Där är fina tips också. För att nämna några,
- du kan tillreda mat för babyn av samma mat som du lagar åt resten av familjen, genom att salta och krydda den först på slutet och först ta undan en del av maten som du stavmixar åt babyn
- medan hungriga barn väntar på middagen kan du ställa fram gurk- och morotsstavar, solrosfrön, vitkålsstrimlor med mera
- använd into mikrovågsugn
- låt barnen önska sin favoriträtt, och gärna delta i matlagningen
Särskilt mycket uppskattade jag styckena om familjens samvaro, om att inte ha för bråttom, om att äta tillsammans varje dag, om att promenera till skolan (i mån av möjlighet), om att barn behöver lugn och ro och tillräckligt med sömn för att utvecklas. Det kan tänkas vara bredvid ämnet, men har nog så stor betydelse för maten som helhet i och med måltidernas betydelse för kroppens näring.
Dessutom fanns många inspirerande och vackra bilder av mat, samt barn i olika åldrar som är med och plockar, lagar eller äter maten (författarnas egna barn).
Boken är läsvärd särskilt för unga vuxna, särskilt småbarnsföräldrar, samt för personer som nyligen börjat intressera sig för matlagning, eller som nyligen börjat intressera sig för riktig mat. För mig, och för andra som redan vet mycket om mat och länge lagat sin mat för grunden, ger den kanske inte så mycket nytt. Boken är även översatt till finska.
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar