tisdag 11 januari 2011

Glass med frukt på burk, äkta chokosås och rostade mandlar och kokos

I lördags insåg barnen att godisskåpet var tomt, trots att de har "rätt" till lördagsgodis. Barn är flexibla, det blev en glassefterrätt istället, och lite pepparkakshus. Vi hade vaniljglass kvar i frysen som vi haft som reserv på julhelgen, och så hittade jag en burk konserverad fruktcoctail som ingen av oss medgav att ha köpt (!). Stora flickan kom ihåg att min mormor hade gett den åt oss för en lång tid sedan. Ingen visste varför. Nå - hur som helst, det blev en väldigt god dessert när man dränkte portionen med hemlagad chokosås och rostade mandlar och kokosflingor.

Tid: 10 minuter. För 5 personer.

Vi lagade chokosås (vilket också var ett bestyr, för kakaon var slut, och barnen fick gå och låna av grannen - min pappa). 3/4 dl vatten, 1/2 dl socker, 3/4 dl kakao vispades slät i kastrull, och kokades upp. Klart!

Mandlar grovhackades och rostades i torr gjutjärnspanna. Till sist en handfull kokosflingor med.

Glassen skars i prismaformade bitar (enligt stora flickans portionsdesign) och lades upp i skålar. Frukten kring, sedan chokladsås på och sist mandel och kokos. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar