onsdag 16 februari 2011

Februarifrågan: Hur ofta äter din familj middag tillsammans?

Jag tycker mat är mer än bara födoämnen. Och det tror jag nog att de flesta här på bloggen håller med om. Men på grund av oregelbundna arbetstider och barnens hobbyer så kanske det inte blir så mycket gemensamma måltider i alla fall.

Så hur är det - hur ofta äter ni hela gänget tillsammans, du och den familj i din närhet som delar hushåll alltså? Svara till höger i bloggen!

Berätta gärna mer i en kommentar. Varför betyder gemensamma måltider för dig? Varför kanske det inte lyckas även om du skulle vilja? Eller hur har du kanske lyckats skapa trevliga måltidsstunder även mitt inne i vardagsstressen? Söker du en lösning?
_

4 kommentarer:

 1. Jag röstade att vi äter tillsammans alla dagar. Visserligen jobbar mannen oregelbundet och då han är på jobbet så äter han där och vi andra (jag + 3 barn) äter tillsammans. Men i vår familj äter hela familjen alla dagar minst en måltid tillsammans.

  SvaraRadera
 2. Glädjande att så många äter så ofta tillsammans, och tack för ditt svar Ann!

  Flera synpunkter och utmaningar i vardagen, ni andra?

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte vad jag ska rösta... Som barn åt vi alltid kvällsmaten (middagen), och på veckosluten både middag och lunch, tillsammans. Förutom kanske när vi barn/ungdomar olovandes inte passade tiderna utan var ute och flängde istället och våra tallrikar stod tomma på bordet. Så idealet för mig är att alla äter tillsammans nästan alltid. Men, i praktiken är det litet svårt i vår familj. Vi brukar äta i turer. Först "matar" min man treåringen och jag kanske äter lunch samtidigt för att sen mata babyn (som äter annan mat) och sen när vi andra ätit klart äter min man frukost (!) Och sen är jag ju sjömanshustru, vilket ytterligare bidrar till oregelbundenheten. Men vi har en lösning! När jag lagar middag åt oss äter min man samma sak till lunch, samtidigt!

  SvaraRadera
 4. Jeanette, ja, du har nog lite extra utmaningar med de gemensamma måltiderna :). När vi hade två småbarn på en gång brukade jag äta mellanmål när de åt middag (ca 17.30), och så åt mannen och jag middag när vi lagt dem (ca 20). Det funkade utmärkt det också!

  SvaraRadera