måndag 14 februari 2011

Glad vändag kära bloggläsare, med hemlagad choklad!

Stora flickans senaste version av hemlagad choko, denna gång med apelsinsmak.


Tid: 10 minuter + halvtimme att stelna.

Smält några skedar kokosolja, och rör ner några skedar kakaopulver (obs, flera skedar kakao än kokosolja!), det rivna skalet av en halv apelsin, och socker enligt smak (smaka!). Häll massan i hjärtformade silikonformar, och saknar du formar så kan du hälla på ett fat och skära bitar efteråt. Låt stelna. Ta ur formarna, och dekorera med kokosflingor om du vill. Klart! Uuuurgott.
_

10 kommentarer:

 1. Bättre än din chokladsurrogat?

  SvaraRadera
 2. Det rivna apelsinskalet gjorde verkligen susen, så jodå, stora flickan lyckades nog ännu bättre! Men för den som giller mandlar och nötter är det förstås gott med sånt i också.

  SvaraRadera
 3. Okej, måste prova någon gång när jag har apelsin till smoothie hemma.
  Glad vändag till dig med.

  SvaraRadera
 4. Oj, låter jättegott! :D

  SvaraRadera
 5. hej mamma! Det var faktist jättegott!

  h. Ellis

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer också Emma och (M)ellis!

  SvaraRadera
 7. Men socker? Hur skulle det vara med Canderel, eller stevia?

  SvaraRadera
 8. Tarja, canderel eller hellre stevia är ett utmärkt alternativ, bra idé, särskilt om man är väldigt socker-intolerant! Tanken med sockret i receptet var kanske att motsvara t.ex. 85% choklad i butiken i sockermängd, dvs ganska lite. Jag har tyvärr själv inte testat stevia eller andra sötningsmedel, men stevia ska åtminstone testas nån dag!

  SvaraRadera
 9. Nästan för lättlagat och gott. :)
  Både apelsin och nötter var supergott. Nästa gång ska jag prova torkade bär, då kanske det inte behövs något tillsatt socker alls?

  SvaraRadera
 10. Bra idé, Ursula! En arbetskompis till mig lagade en gång en hemlagad choklad som var helt sockerfri av rå choklad, kokosolja, nötter och gojibär. Helt supergod.

  SvaraRadera