söndag 13 februari 2011

Mjölkfri caffelatte, försök 5: äggmjölk

Nå nu blev vi nog överraskade. Det här är ju vinnaren hittills. Hurra! Eller nja, den kanske får dela plats med mandelmjölken, den finare mandelmjölken.

Tid: 10 minuter. För två personer.

Jag kokade upp 4 dl vatten. Jag smalt en sked kokosolja och en sked ghee.

Så hällde jag det smultna fettet i blendern (matberedare går också), och knäckte i två ägg.
Jag satte i gång blendern och hällde i det kokheta vattnet medan den körde. Klart!

Bedömning: God! Fyllig smak. Lite vattnig, men ändå på något sätt fyllig och ingen bismak. En klar fördel är så klart skummet och det vackra utseendet i och med det. En nackdel är att man inte kan spara drycken, åtminstone inte i flera dagar.

Äggmjölk kan med fördel också användas till kakao åt barn som inte tål mjölk. Och för alla personer som behöver begränsa kolhydratintaget.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar