lördag 12 februari 2011

Köttfärslimpa med kålrotstärningar

Det här var jättegott! Både köttfärsen och kålroten.


Tid: ca 60/20 minuter. För 5 personer, och köttfärs blev över ca 2 portioner.

Rörde 800 g malet nötkött med: ett ägg, ett par msk finhackad mandel (det som blev över när jag gjort mandelmjölk), några mosade överblivna morotsbitar från en tidigare maträtt, en tesked senap,  en finhackad lök, salt och peppar. Formade till en limpa, lade in i 175 grader varm ugn för ca 45 minuter.

Medan den var i ugnen skalade och tärnade jag en kålrot. Fräste dem i ghee (smör går så klart ännu bättre!) så de fick lite färg, sänkte värmen, rörde ner en tesked honung, och lät dem mogna där i ca 20 minuter. Salt och peppar.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar