fredag 4 februari 2011

Mjölkfri caffelatte, försök 1: kokosmjölk

Jag är nog lite caffelatteberoende.... så jag gör ännu mitt bästa för att ersätta den med något gott nu under mjölkfria februari.

Mitt första försök var med varm kokosmjölk.

Bedömning: inte supergod, men drickbar. Förutom den helt goda kokossmaken hade den en lätt metallisk smak som störde mig.

Relativt dyr i längden, kan jag lägga till.
_

4 kommentarer:

 1. Alpros sojamjölk skär sig inte så mycket i kaffet tycker jag.Inte är det nu lika gott som mjölk men får duga då jag borde inleda en 2 veckors mjölk och äggfri diet.

  SvaraRadera
 2. Melli, som jag helt nyss bloggade idag, så är havremjölken helt OK. Idag har jag dessutom börjat laga mandelmjölk och redan lagat snabbversionen av mandelmjölk och den är minsann helt god! Bloggar inom ett par dagar...

  SvaraRadera
 3. Jo jag har hunnit prova en hel del av dem då mellansonen också är mjölkallergiker och jag ammade honom rätt länge. Min favorit hittills är alltså Alpros "helsoijamjölk",det blir och se sådär ganska mjölkigt vitt ut. Den där lila rismjölken är som vatten på burk..

  SvaraRadera
 4. OK, Melli, jag förstår. Jag ska säkert prova sojamjölk också ännu den här månaden! Kanske det blir följande, efter mandelmjölken.

  SvaraRadera