tisdag 13 juli 2010

Grillat: yoghurtmarinerad kyckling, jätteräkor och zucchini

Ikväll grillade mannen. Det var supergott. Av inspiration grillade vi sist ännu brödosten på eftervärmen.

Tid: svårt att bedöma...? ingick marineringstid, grillen... För 5 personer.

Mannen marinerade tre kycklingfiléer i en marinad av turkisk yoghurt, sambal oelek och tandooripaste i ca 5 timmar. Samtidigt tinade han en påse jätteräkor. Grillen på. Vi stekte zucchini och lök i gjutjärnspanna på gaslåga på gården, och lade sist i lite tomater i klyftor, salt och peppar. Så grillade mannen kycklingfiléerna. Allra sist stekte han jätteräkorna på gjutjärnsyta på grillen. Klart!

Som dessert hade vi brödost grillad några minuter på gjutjärnsytans eftervärme, serverad med lingonsylt och hjortronsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar