Puust och stön i hettan! Juliutmaningen kunde ju handlat om en fräsch sommarsallad, men sallader har jag minsann tillrett ca 7 st i veckan hela månaden...
... Men däremot ligger min glassmaskinspatron och väntar i frysen! Vi vill ha glass! Så nu frågar jag er:
Vad ska jag lägga i glassen?
Jag väljer det mest lockande och lagom utmanande förslaget, och så bloggar jag hur jag gjorde. Ni som inte har glassmaskin kan alltid använda receptet i alla fall, det kräver bara att man tar ut formen ur frysen i stället och vispar då och då. Det blir nästan lika bra.
Hej Flo,
SvaraRaderajag älskar glass : ) men jag har aldrig tillverkat egen glass. Det ligger tydligen också i tiden nu för små chokladbutiker och glassmakare tycks ploppa upp lite här och där. Min absoluta favvis är pistage och det äter jag speciellt utomlands för här hemma tycks den smaken inte riktigt toppa försäljningslistorna.
Lycka till med utmaningen!
Hälsningar
Pia
Jag lagar glass ofta, men det blir liknande varje gång; hallon eller blåbär eller en blandning, några gånger rabarber (det var jättegott!). Jag tycker om Häagen-Dazs Pralines 'n' cream så skulle gärna vilja laga något liknande. Det är pekannötter som "karamelliserats", gräddglass och en lite salt kinuskisås. Jättegod kombo!
SvaraRaderax mippe
Rabarber!
SvaraRaderaEller gör en Ben 'n' Jerry's stils glass med smak av rabarberpaj.
Jag funderar på din glassutmaning lite mellan verserna. Får man bidra med fler förslag? Jag tänkte att något med kokos som ingrediens kunde vara spännande. Kanske typ Piña Colada med ananas och kokos och rom essens. Bra tropisk smak i sommarhettan. Mums!
SvaraRaderaTack för era förslag! Jag är sugen på vart och ett faktiskt, mums! Och jo, visst får man ge flera förslag :)
SvaraRaderaJag kan inte bestämma mig, så jag kommer med två förslag. Det första jag tänkte på var att krydda glassen med färska örter. Nåt vanligt som mynta eller citronmeliss, eller kanske nåt mera exotiskt typ timjanglass?
SvaraRaderaInspirerad av din chokladsås på råchoklad började jag fundera på en superfood-glass. Kanske med kokosolja och gojibär? Det måste ju bli en hälsosam glass som man med gott samvete kan äta mycket av. ;)
Tack också Ursula för förslagen! Jag har ungefär 10000 myntablad på synavstånd från huset (pappas övervuxna bestånd...) så det makes sense, så att säga. Snart ska det glassas!
SvaraRadera