Tid: ca 20 minuter. För 6 personer.
Jag strimlade kålen fint. Fräste efter 15 minuters blötläggning i vatten (för att få bort nitrit) ett helt paket bacon i stekpanna. Fräste i stekfettet en kort stund en bit zucchini, en lök och en halv paprika i små kuber.
De pocherade äggen: Kokade upp vatten i en kastrull, hällde i en matsked ättika. Knäckte äggen ett åt gången och lät glida ner i vattnet via en kaffekopp. När alla äggen var i lät jag dem koka ett par minuter. Håll plattan just så het att vattnet hela tiden kokar men inte för häftigt. Det måste gå raskt så att inte de första hinner bli helt hårda innan de sista hunnit vara med åtminstone 1-2 minuter!
Jag strimlade baconet. Gjorde en sås av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Blandade ihop hela salladen med såsen.
Kanske inte världens vackraste pocherade ägg, men goda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar