söndag 11 juli 2010

Smälter i munnen: grillad nötinnerfilé med persiljesmör

Det här var något så fantastiskt, och äran tillhör mannen, helt! Ah, den bara smalt i munnen! Och allt som heter färdigmarinerat kan ju gå och dra något gammalt över sig ;).

Tid: 60/20 minuter (ca). För 5 personer.

Han började med att skära innerfilén i ca 3,5 cm tjocka skivor. De ska vara ganska tjocka faktiskt! Så rubbade han dem med svartpeppar, salt och rosépeppar. Så tände han grillen (vi har en murad gårdgrill, som eldas med kol) medan köttet fick temperera sig. Han grillade biffarna, medan jag kokade morötter och lökar (med blast).

Jag gjorde ett persilje-vitlökssmör genom att helt enkelt röra smör med finhackad persilja och pressad vitlök. Ca 100 gram smör och två små vitlöksklyftor, persilja enligt smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar