Det här inlägget är mer ett matreportage än ett mattips, för även om mannen hjälpte till i köket så har jag inte full koll på vad som ingick i varje rätt. Men ungefär. Vi var 9 personer.
Abborre panerad i 50/50 vete- och rågmjöl och stekt i mycket smör
Tomatcarpaccio: tunt skivad, lökblast i mitten, marinerade i citronolivolja
Skakagurka med dillkrona
Potatis med bönor, stekta i smör
Annat på bordet: kantarellstuvning, sallad med rucola och spenat, samt rågbröd
Desserten: smördeg, med hallon och blåbär vända i sockerlag, och vispgrädde
Jag kan inte annat än vara ytterst avundsjuk på den där måltiden, råvaror som är av högsta kvalitet och klass, varsamt behandlade, kärleksfullt tillredda och ödmjukt förtärda, vad annat kan man säga än mums filibabba. Det vattnas allt i min mun och gommen skriker efter råd. ( Det borde vara förbjudet att inleda folk i en sådan där frestelse) ;)
SvaraRaderaChristian, vad bra att jag en gång fick ge tillbaka åt dig! :P
SvaraRadera