En dag på stugan grillade vi malet kött på pinnar och rökte grönsaker i röklåda på grillen.
Tid: på stugan tittar man inte på klockan ;). För 11 personer.
Vi började med att tvätta rödbetor och skära olika grönsaker i mindre bitar: majs, morot, tomat och blomkål, och så spritade vi en stor påse ärter. Vi hade nypotatis till också, men det behövde jag inte ta av för det fanns så mycket annat.
Blomkålen, moroten, tomaterna och ärterna lades i en rödlåda på grillen för ca 40 minuter, först hög värme, sedan eftervärme. Majsen skulle med också, men den rymdes inte så den koktes skilt. Likaså rödbetorna och potatisen.
Mannen blandade det malda nötköttet med lite senap och harissa, salt och peppar. Så formade han det till korvar och trädde på träspett, och grillade dem på gjutjärnsyta över gaslåga. Vi hade också lite kycklingfilé till som grillades.
Grönsakerna serverades med smör till. Jättegott var det!
Häftigt med rökta grönsaker. Jag har gett dig en award på min blogg, titta gärna in :)
SvaraRaderaTack Malin! Det var smickrande. Nu har jag nominerat sju bloggar själv. Det var svårt, det finns ju så många bra bloggar.
SvaraRadera