fredag 23 juli 2010

Gu'mor på besök: stekt chevre och marinerad broccoli, lammfilé och fyllda tomater

Idag var min gu'mor och pappa på besök, och vi bjöd på förrätt och huvudrätt. När vi ätit huvudrätten insåg vi att vi (som vanligt) glömt efterrätten, så det blev choklad.

Tid: 45 minuter för två personer, med lite hjälp av barnen. För 7 personer.

Förrätt: Stekt chevre med parmaskinka, räkor och marinerad broccoli och zucchini

Några timmar tidigare kokade jag små broccolibuketter, några bitar zucchini och lite rödlök i två minuter, hällde av vattnet, och hällde på en blandning av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Lät det sedan stå kallt.

Jag skar getost i bitar (sektorer) och lindade in varje ostbit i parmaskinka. Efter att gästerna redan kommit stekte jag dem på låg värme i ca 7 minuter så att osten nätt och jämnt smalt lite.

Till detta åt vi lite räkor med skal.


Huvudrätt: Lammytterfilé, kantarellfyllda tomater och färska ärter med smör

Ärterna spritades, och kokades strax innan huvudrätten åts några minuter i en skvätt vatten, för att till sist ännu få en stor klick smör över sig.

Mannen gröpte ur sju tomater. Till fyllningen stekte han kantareller och lök, och blandade detta med rejält med riven pecorino, pinjenötter och ett ägg, salt och peppar. Så fyllde han tomaterna och satte dem i ugnen.

Lammyttrefiléerna stektes snabbt i smör med lite vitlök i. Saltades, pepprades, och sattes i folie tills vi började äta förrätten och han satte dem i ugnen för ca 8 minuter. Efter det fick de ännu vila några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar