måndag 12 juli 2010

Matig sallad: tonfisk och ris

Sallader, sallader, sallader. Varje dag! Åtminstone till lunch!

Tid: 25/15 minuter. För 4 personer (en var på vift idag).

Kokade basmatiris (ett par dl) och ett par ägg. Kylde ner riset i kallt vatten. Plockade sallad och rucola, dill och sockerärter. Blandade ihop sallader, ris, en burk tonfisk, en skivad lök med blast, dill och tre klyftade tomater tillsammans med det sista av en av gårdagskvällens dippsåser. (Vi hade majschips med tre dippsåser igår kväll till VM-finalen, det var lilla flickan och mellanflickan som gjorde såserna, jag tror den här såsen huvudsakligen bestod av creme fraiche och olika örter.)

Sist ännu på sockerärterna och de klyftade äggen, och lite salt på eftersom det var en superhet dag. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar