torsdag 29 juli 2010

Smoothie: yoghurt och körsbär

Smoothiekock idag: mannen. För 5 personer.

Tre bananer, en stor klick turkisk yoghurt, ca 1 dl körsbärskok, en skvätt vatten och en handfull isbitar. I blender. God!

Körsbärskoket gjorde han kvällen innan genom att koka av det som blev över när han passerat en liter färska körsbär, för att få ut det sista av körsbären. Egna körsbär, nämligen :).

4 kommentarer:

  1. Hej Flo!

    Vad din man är duktig. Roligt att ni alla är sådär aktiva i köket och involverade i den nyttiga maten.
    Körsbär är en klar favorit för mig. Utomlands har i långa tider funnits körsbärsglass och körsbärsyoghurt vilket jag njutit av som semesterlyx. Skulle genast följa ert smoothie recept men jag har ju inget körsbärsträd :(
    Vill naturligtvis inte heller köpa besprutade spanska körsbär. Ugh.
    Här jag bor är det dåligt utbud av ekologisk frukt och grönsaker. Ibland måste jag åka till 2 eller 3 affärer för att få det jag behöver :(
    Det var dagens klagovisa...man är ju bara människa!

    SvaraRadera
  2. Ja Pia, det har väl sina sidor det där med att bo på landet! Vårt körsbärsträd är faktiskt bara ca 5 år gammalt. Det ger 5-10 liter bär varje säsong! Kanske du kan skaffa dig ett?

    SvaraRadera
  3. Klart jag kan...the sky is the limit :)
    Jag märker nog att du har ett coachande förhållningssätt här mellan raderna - Bra Flo!
    Vi har rätt så liten tomt så vi får se. Nu håller vi på med renovering inne så nästa sommar kanske det blir uteprojekt. Vi får se, jag får planera tills dess :)

    SvaraRadera
  4. Tack Pia! Lycka till med renoveringen...

    SvaraRadera