lördag 24 juli 2010

Mellan grillvarven: risotto med ärter och paprika

Lite omväxling känns bra ibland. Egentligen hade vi planerat att göra revbensspjäll, men av olika orsaker fick vi ändra planerna, och då hade vi inte så mycket hemma, så det blev risotto med burkärter.

Tid: 40/20 minuter. För 6 personer.

Började med att hacka lök och paprika. Fräste dessa i olja och smör. Lade i mera smör, och fräste ca 500 gram risottoris i pannan tills risen ändrat färg. Sedan hällde jag i ett par askar äkta grisbuljong som jag tog ur frysen. Buljong ska man ha så mycket att allt täcks i vätska. Så får det puttra tills det är klart, man rör om med några minuters mellanrum och kollar om det behövs mer vätska, men det går bra med vatten också, eventuellt med lite vittvin med. Risotton får inte vara torr, hellre för blöt, lite grötig!

Till sist rörde jag i en burk ärter, nyklippt persilja, en stooor klick smör och nyriven pecorino (parmesan går lika bra så klart). Vi åt dessutom några skivor parmaskinka till, som vi råkade ha hemma (jag gav ändå en vege-etikett åt detta mattips, för parmaskinkan hörde egentligen inte till!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar