torsdag 28 april 2011

Jambalaya med lammbuljong från påsken

Av påskens överblivna lammbuljong (vi kokade lammläggar i rödvin) blev det en jambalaya igår. Den blev helt supergod!

Tid: 10/30 minuter. För 5 personer.

Började med att hacka lök och vitlök, och fräsa på låg värme i rejält med olja. Sedan hällde jag i 3-4 dl basmatiris och rörde om. Sedan buljong, mer och mer.

Tog fram en stor handfull musslor, en stor handfull räkor och en handfull ärter ur frysen för att tina.

Samtidigt fräste vi 10-15 skivade champinjoner i olja. (Skulle vi haft mer tid kunde vi ha börjat med dem i samma panna, före löken och riset, men vi behövde göra allt på en gång för jag skulle på föräldramöte och mannen iväg och hämta ett barn från sin gitarrlektion.)

Jag skedade på ordentligt med buljong, och så fick riset stå och suga upp vätskan i lugn och ro. Bäst är det att hålla sig i köket och sleva på anefter, jag tycker i alla fall det är jättesvårt att veta på förhand hur mycket buljong det går åt.

När jambalayan för övrigt var klar tillsatte vi svamparna i riset, samt musslorna, räkorna, ärterna, en halv strimlad paprika och ett par skivade korvar och rörde om allt. Smakade av kryddningen, som inte behövde något till, för buljongen hade gett god smak. Klart!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar