torsdag 21 april 2011

Hemlagad memma - del 5

Äntligen! Och god är den! Det var värt besväret.


Fast nästa gång kanske jag nog ska använda rivet apelsinskal i stället för citronskal. Jag tror det blir mera äkta så, även om den var riktig god med den lilla citronsmaken också.

Jag åt min portion med lite strösocker på, och 50/50 grädde och ekologisk lättmjölk. Ett barn valde bara mjölk, ett annat bara grädde :).
_

2 kommentarer:

  1. Går det att göra del 1-4 i ett kör, eller skall den vila där emellan? Och hur länge tog det totalt? Det låter som om den skulle behöva vaktas en hel del och ganska länge?

    Blev det bättre än butikens? På bilden ser den fastare ut.

    Är det socker på memman?

    SvaraRadera
  2. Det går att göra under en dag, men då får man starta senast mitt på eftermiddagen.

    Själv tycker jag det var godare än butikens. Lite mindre söt också. Största skillnaden, förutom citronsmaken, var att jag hade använt grovare maltkorn, så kornigheten fanns kvar. Konsistensen var annorlunda, men skulle inte säga fastare. Skorpan var nog betydligt fastare, men inte hård. Vi tyckte alla skorpan var god utom ett av barnen som helst ville ha sin portion utan.

    Jo, det är socker på. Ska lägga till i inlägget vad jag åt den med.

    SvaraRadera