onsdag 16 mars 2011

Marsfrågan: Fastetider - vad skulle du ha svårast att avstå från?

I mars frågar jag dig, läsare, vad du skulle ha svårast att avstå för t.ex. 6 veckor: socker, alkohol, kött, bröd eller kaffe. Svara genom att välja ett alternativ i frågan till höger!

Eller finns det något helt annat du omöjligt skulle avstå från? Frukter, choklad, sport, dagstidningen, diskmaskin, dusch, bloggande, cigaretter, TV, Internet, Facebook, sex?
_

9 kommentarer:

 1. Ost. Allt annat på din lista klarar jag mej nog utan, men ost är min svaghet - det skulle bli tufft.

  Socker i olika former och bröd äter jag redan minimalt av och alkohol och kaffe inte alls - kött äter jag nog men klara mej bra utan.

  SvaraRadera
 2. Oj, den var svår! Och intressant att fundera på, jag tror jag måste ta mig en tänkare innan jag svarar. Återkommer!

  SvaraRadera
 3. Jag svarade kött. Nog kan jag äta mindre kött men inte avstå helt. Speciellt inte om även fisk och lever räknas till kött. Kött fisk och ägg är numera basen i min mat. Plus ost och grädde (även syrad). Sen äter jag lite grönsaker och ibland bönor till.

  Men min telefon och speciellt att surfa med den skulle det nog vara svårt att skuta med. Jag provade en dag en gång. Och det var skönt! Men jag har ännu inte kunnat göra om det fast jag skulle behöva.

  SvaraRadera
 4. Jaha, nu har jag tänkt. Jag kommer inte på nån mat som skulle vara hemskt svår att ha paus med, har prövat så många varianter av att vara utan! Men jag skulle ogärna vara utan dagstidning, och just nu skulle jag verkligen må bra av internetfasta. Surfar alldeles för mycket!

  SvaraRadera
 5. Tack för era tankar! Fler tankar välkomna också. För min egen del svarade jag faktiskt kött, och är förvånad att så få svarat lika. Visst kan jag vara utan kött, men rent praktiskt skulle det vara svårast för mig. Det skulle bli väldigt mycket planerade och funderande med fisk och baljväxter.

  Av de icke-matrelaterade sakerna skulle Internet nog vara en hård bit för mig. Nå - delvis jobbar jag ju på Internet, FB-sidan och den här bloggen är på sätt och vis en del av min verksamhet. Men redan att leva utan Facebook - hu! :) Lite som att stänga in sig i en stuga för mig. En vecka har jag nog klarat av en gång, men sex hela veckor, det skulle nog vara mycket svårare än att avstå från köttet det!

  SvaraRadera
 6. Kaffe skulle nog vara svårast för mig. Eller kanske internet...

  SvaraRadera
 7. Köttet svarade jag. Allt det andra på listan har jag erfarenhet av att avstå/ha avstått från i mer än sex veckor. Men om man med kött bara menar kött och inte fisk, ägg och sånt kanske det också skulle gå. Men det skulle vara en riktig utmaning.

  SvaraRadera
 8. Tack igen för era kommentarer! Med kött har jag tänkt mig rött kött och fågel, dvs landdjur, inte alla animalier.

  SvaraRadera
 9. Tyvärr måste jag svara socker.

  SvaraRadera