tisdag 8 mars 2011

Kycklinglår i ugn med couscous och ångkokt blomkål

Kycklinglår i ugn har vi gjort många gång förut, så jag hänvisar till två gamla recept istället för att upprepa mig: Kycklinglår i ugn med ångkokta grönsaker och Kycklinglår i ugn med paprika och champinjoner. Den här gången ingick chili i form av röd sås kryddningen.


Tid: ca 1 h. För 5 personer.

Couscousen är urlätt att koka, och även snabb. Kanske inte världens mest närande mat, men gott ibland tycker vi! (Jag som inte tål vete fick den här gången kokt hirs, gjord på samma sätt.) Couscousens vatten kokas upp, en sked olja samt couscousen hälls i och plattan stängs. Den får svälla där några minuter. Sedan i med ett par rejäla klickar smör, samt hackade torkade frukter och nötter. Vi hade bland annat dadlar och fikon den här gången.

Kycklingen serverades denna gång på salladsblad (skymtar bara på bilden) med couscousen samt ytterligare ångkokt blomkål och lite snabb gräddig sås som var nedkokt av kycklingssky från ugnen och grädde. Supergott!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar