torsdag 17 mars 2011

Highlights från 13-årsfesten: kryddig indisk tomat-ärt-soppa

Denna soppa fick representera Indien på stora flickans 13-årsbjudning häromdagen. Själv tyckte jag den var bland det godaste som serverades på festen, och jag gjorde faktiskt om soppan redan följande vecka.

Tid: ca 20 minuter. För 5 personer.

Skalade och skivade tunt två lökar. Fräste dem i smör tillsammans med 2 tsk stött/mald koriander, 0,5 tsk fänkålsfrön och 2 tsk stötta kummin. Hällde på en burk kokosmjölk och en burk hela tomater som jag passerat, tillsammans med sin vätska. Det fick puttra några minuter. Sedan i med 1-2 påsar frysärter, koka en stund till, och smaka av med salt, en nypa socker, och svartpeppar.

Till sist i med några stora nävar hackad bladpersilja och hackad mynta.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar