måndag 21 mars 2011

Smoothie: ananas, honungsmelon och gröna vinbär

Nu är det dags att tömma frysen på alla gamla bär!

Smoothiekock idag: stora flickan. För 5 personer.

En halv ananas i bitar, ca en femtedels honungsmelon, ett par dl frysta gröna vinbär (kan ersättas med andra bär), några dl vatten, samt ett par skedar torkat havtorn. Klart!

Observera att den här var utan bananer, som annars så gott som alltid ingår. Nu råkade vi inte ha bananer hemma. Lika bra blev det utan, måste jag säga. Väldigt fräsch, tyckte stora flickan, och vi andra höll med!

2 kommentarer:

  1. Hej, det är alltid skoj att läsa om era smoothies. Hos oss har jag gjort smoothies åt tonårsflickorna till frukost hela vintern. De är dåliga på morgonmål och nästan lika dåliga på skollunch så det har känts som en god idé. Men för att de ska bli ordentligt mätta ingår det alltid 1-2 dl tjock turkisk jogurt och oftast en matsked havreflingor, vetekli el liknande förutom frukt och/eller frusna bär. Resultatet blir oftast ganska tjockt (äts nästan bäst med sked) men också lagom fräscht och ändå mättande.
    -morsa

    SvaraRadera
  2. Mycket bra tips, Morsa, på en "matigare" smoothie! Jag tycker det är en väldigt bra idé att lägga havreflingor, eller varför inte kokosflingor, vetegroddar eller talkkuna i, för att göra en smoothie mättande.

    SvaraRadera