Den här var så snabb att den var på vippen att komma under etiketten snabbt (kriteriet är 20 minuter). Men enkel var den oberoende. Och jättegod!
Tid: 30/10 minuter. För 5 personer.
Jag tog fram fiskbuljong (rödspätta, ända från i somras) ur frysen, ca 4-5 dl. Tog också fram ett paket frusna musslor.
Lade buljongen i kastrull med en skvätt vatten, smalt den och lät koka upp. Under tiden skalade jag tre potatisar och fyra morötter. Ansade och strimlade en bit fänkål (som jag råkade ha i kylskåpet), en gul lök (hade inte purjo, det hade nog varit ännu godare!) och en stor paprika. Lade i soppan anefter, först potatisen och moroten som tog längst tid.
Rev skalet av en citron, och smaksatte soppan med hälften av det samt ett par skedar klippt dill ur frysen. Smakade av med salt och peppar. Lade till sist i musslorna och lät allt bli varmt igen. Rörde ner resten av citronskalet samt en pressad vitlök i resten av min hemlagade majonnäs ett par dagar tidigare. Serverade soppan med denna "snabb-aioli". Mums!
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar